При ниската избирателна активност вчера видяхме битка на твърдия електорат.

...
При ниската избирателна активност вчера видяхме битка на твърдия електорат.
Коментари Харесай

Опитът да бъде приспана БСП е факт, смята Кирил Добрев

" При ниската изборна интензивност през вчерашния ден видяхме борба на твърдия електорат ". Това съобщи пред БНР Кирил Добрев, член на Българска социалистическа партия, който Върховен касационен съд възвърне като на партията.

" ГЕРБ съумя да си върне първото място. А това значи цялостен неуспех на трите партии, които управляваха . Политическа партия беше оня сантиментален избор на вярата за смяна, само че това си отиде. В политиката би трябвало да имаш опит . Тези хора се опияниха от властта ", сподели Добрев.

По думите му Движение за права и свободи бяха забавен състезател, не правеха нищо, съумяха да избегнат да бъдат общото зло . В такова се трансформира " Възраждане ".

Според Кирил Добрев най-интелигентни бяха Демократична България, те не гонеха повсеместност, а еднаквост . Хората повече чакаха от Стефан Янев . Първите му телевизионни участия след изборите демонстрират уравновесено и национално отговорно държание, изясни той.

По думите му при Българска социалистическа партия има устойчива отрицателна наклонност. Партията изгуби твърдото ядро на предните избори.

" На тези изгубихме най-ценното - пенсионерите. Има централна неточност . Избирателите в България не припознават Българска социалистическа партия като своя обществен фактор. Трябва да се търси смяна в политиката, в стратегиите, в лицата... Опитът да бъде приспана Българска социалистическа партия е реалност ", изясни Добрев.

Според него на изборите е спечелила проевропейската настройка .

" Най-логичната коалиция, опирайки се на идеология, е ГЕРБ, Политическа партия и Демократична България. Възможно е и ГЕРБ, Движение за права и свободи, Янев, в това число и включването на Българска социалистическа партия в сходна коалиция. За да резервира властта си в партията, Корнелия Нинова е склонна да влезе във всевъзможни вероятни обединения. Въпросът е кой заплаща цената от такива обединения ", сподели Кирил Добрев.

Кирил Добрев счита, че би трябвало да бъде призован Конгресът на Българска социалистическа партия .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР