При навлизането на електрическите автомобили на масовия пазар, със сигурност

...
При навлизането на електрическите автомобили на масовия пазар, със сигурност
Коментари Харесай

Hyundai показа първата си хибридна соларна Sonata

При навлизането на електрическите коли на всеобщия пазар, сигурно все по-често ще стартираме да виждаме и такива, които разполагат със лични слънчеви кафези за зареждане.

Вече видяхме няколко модела от началото на 2019 година, а неотдавна Hyundai сподели първата си хибридна слънчева Sonata, която е и един от най-предпочитаните модели на марката у нас.

Интересното за колата е, че е с много по-малки акумулатори от множеството EV модели на пазара, до момента в който слънчевите кафези завземат по-малко повърхност от тези на Lightyear One да вземем за пример.

Това ненапълно е разбираемо, защото новият модел на Hyundai не е чисто EV, а е с хибриден мотор.

В същото време компанията дава обещание, че слънчевите панели в покрива на новата Sonata могат да удължат пътуването ни с над 1300 километра, без да стопираме и да включваме колата в мрежата или да сипваме гориво.

Затова биха били нужни единствено шест часа зареждане от слънцето, споделят от Hyundai.

За момента колата може да бъде закупена единствено в Южна Корея и скоро ще се появи в Съединени американски щати, само че има подозрения дали моделът ще доближи Европа, макар че от компанията не изключват тази опция. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР