При международна акция в девет държави на Балканите са заловени

...
При международна акция в девет държави на Балканите са заловени
Коментари Харесай

Спасиха три жертви на трафик след акция в нощни клубове в София

При интернационална акция в девет страни на Балканите са хванати няколко индивида. Спасени са и три жертви на трафик на хора. Две от тях са млади момче и момиче, които станали жертва на полова употреба. Това стана известно на конференция на прокуратурата в Съдебната палата.

" Акцията била в 16 нощни клуба в София, част от които към този момент не работят ", сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева. Именно там са открити 250 000 подправени евро, опиати, подправени документи и доста оръжие. Арестувани са и двама души, единият чужденец. Килограм и половина дизайнерска дрога пък е хваната на границата, обясниха от районната прокуратура. Наркотикът бил разпределен в дребни дозички.

„ В интервенцията на „ Интерпол “ присъединяване взеха 8 страни – България, Северна Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Босна и Херцеговина, Албания и Молдова. Беше образуван действен щаб в централата на „ Интерпол “ в град Лион, където бяга изпратени представители на разнообразни страни. Операцията беше проведена към битката с трафика на хора на Балканите, противозаконната емиграция, както и за закононарушения по линия на опиати и оръжие “, разкри Милева.

На територията на Република България под надзора на основния прокурор Иван Гешев бяха осъществени сполучливо няколко интервенции. В цялата страна бяха осъществени инспекции в голям брой стриптийз питейни заведения, за които имахме данни, че работят жертви на трафик на хора за полова употреба “, добави тя.

По думите й е бил засилен и контролът на границите, като по време на интервенцията на територията на град София на място са били изпратени прокурори на Софийска районна прокуратура, които взаимно с органите на Министерство на вътрешните работи, са осъществявали надзорен пункт. „ В резултат на взаимната работа сред Прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и „ Интерпол “ бяха открити 3 жертви на трафик на хора, на които им беше оказано подпомагане “, уточни Милева. Тя добави, че са били предотвратени опити за нелегално прекосяване на държавната граница и са открити търсени лица, коли и документи. „ Бяха открити и големи количества оръжие, наркотични субстанции и парични суми “, сподели още представителят на основния прокурор.

По думите й вследствие на засиления надзор в нощните заведения, някои от тях са прекратили активността си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР