При мащабна спецакция на ГДБОП и прокуратурата е заловена престъпна

...
При мащабна спецакция на ГДБОП и прокуратурата е заловена престъпна
Коментари Харесай

ГДБОП и прокуратурата иззеха фалшиви €500 000 и лични карти

При огромна спецакция на ГДБОП и прокуратурата е хваната незаконна група, занимаваща се с произвеждане и разпространяване на подправени банкноти и персонални документи. Това оповестиха на брифинг началникът на спецпрокуратурата Иван Гешев и зам.-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев.

Операцията се е провела в Пловдив, Русе, Сливен и София. Претърсени са над 40 адреса и са конфискувани над 500 000 евро с номинал от по 100 евро, имало е и банкноти от по 500 и 20 евро. Акцията е координирана и подпомагана от Европол, настрана е работено с партньорски служби от Съединени американски щати, Доминикана, Испания и Албания. При претършуване на помещение в Пловдив са открити и голям брой подправени персонални документи - турски, датски и испански паспорти.

Акцията е по информация от Албания, като там са арестувани 40 души, а 12 са оповестени за търсене. Изготвяните подправени персонални документи у нас са употребявани от албанска незаконна група за трафик на хора. Албанците тръгвали със свои документи, като на територията на Европа и Доминикана ги подменяли с подправени, с цел да влязат в Съединени американски щати, Канада и Англия. Групата е работила в продължение на години.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР