При липса на договорки с външни пазари и чуждестранни туристи,

...
При липса на договорки с външни пазари и чуждестранни туристи,
Коментари Харесай

Изправен ли е пред гибел летният сезон в България?

При липса на сделки с външни пазари и задгранични туристи, летният сезон е жертван на крах. Това съобщи ръководителят на Съюза на притежателите на хотели в "Слънчев бряг " Елена Иванова пред БНР по отношение на решението на Русия да спре чартърните си полети до България.

По думите й изчезналите съветски туристи не могат да бъдат елементарно обезщетени с гости от други страни, поради което решението за прекратяването на чартърните стратегии до края на месец май е посрещнато с паника от туристическия отрасъл у нас.

"На този стадий румънските туристи не са доста дейни за пътувания в България, защото карантината при връщане назад в Румъния към момента не е вдигната. ", акцентира тя, като добави, че точно това е повода доста от хотелите у нас да не отворят около майските празници.

За поредна година туристическият бранш у нас ще разчита на български туристи, само че от сектора се притесняват, че след отварянето на Гърция на 15 май огромна част от нашенците ще се насочат към южната ни съседка.

Затова и от сектора упорстват в отворено писмо до премиера в оставка Бойко Борисов и президента Румен Радев децата и младежите до 18 години да влизат в страната без PCR и антигенни проби. ш. Подобна мярка беше обещана при среща с бизнеса в навечерието на летния сезон.

Туристическите организации упорстват за омекотен режим на влизане в страната най-малко до края на октомври, както и за ясно написани правила за работа на хотелите и за проведените транспорти. Според компаниите, които се занимават главно с входящ туризъм и оперират на съветския пазар, в случай че страната ни незабавно не се популяризира в чужбина като сигурна и безвредна дестинация, "ще бъдат анулирани и дребното останали чартърни стратегии до България ".

От бизнеса упорстват и за незабавни ограничения от страна на всички управляващи за възстановяване на политическите връзки с Русия и отбягване на риска страната ни да бъде оповестена за вражеска страна в декрет на съветския президент Владимир Путин, какъвто се чака до дни. Ако това се случи не можем да чакаме съветски туристи през идващите най-малко 5 години, тормозят се туристическите сътрудници.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР