“При Костадин Костадинов установихме 17 неверни твърдения, следван е от

...
“При Костадин Костадинов установихме 17 неверни твърдения, следван е от
Коментари Харесай

Платформата ”Лъжеш ли”: Костадин Костадинов постави рекорд по лъжи в предизборната кампания

“При Костадин Костадинов установихме 17 погрешни изказвания, следван е от Цончо Ганев, също от “Възраждане ”, с 14 погрешни изказвания. Атанас Атанасов от “Демократична България ” - с 5 и Кирил Петков - с 4 погрешни изказвания. Темите са главно икономическата обстановка, инфлацията в страната, енергийната рецесия, корупцията и позицията по отношение на войната ”, показа Евтимов

Като образец за погрешно изказване Радослав Евтимов даде изявление на водача на “Възраждане ” Костадин Костадинов. В него той поддържа думи на Елеонора Митрофанова, която твърди, че България дължи актуалните си граници на Съветския съюз.

Костадинов, който постоянно се акцентира самичък, че е историк и е направил учебник по история, оповестява и погрешни исторически данни споделя:

“Гръцкото искане, което е подкрепено от Съединени американски щати, е българската граница да минава на 30 км южно от Пловдив и 60 км южно от София – т.е., целия Рило-Родопски масив да стане част от Гърция. ”

В това си изявление Костадинов засяга Парижкия конгрес от Втората международна война.

“Ние намерихме протоколи от Парижкия конгрес и проверихме по какъв начин е минало това гласоподаване. Действително такива искания от гръцка страна има, само че предлагането е отхвърлено с 8 на 2 гласа, като Съединени американски щати гласоподават срещу смяна на българските граници, а Англия се въздържа от избор. Съответно изказванието, че Съединени американски щати и Англия интензивно са работили за това предложение от гръцка страна и погрешно ”, безапелационен бе Евтимов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР