При изключително голям интерес преминава проектът Подобряване на качеството на

...
При изключително голям интерес преминава проектът Подобряване на качеството на
Коментари Харесай

Над 1000 домакинства са подали заявления за подмяна на старите печки във Видин

При извънредно огромен интерес минава планът „ Подобряване на качеството на атмосферния въздух в Община Видин “. От началото на приема на документи са подадени 1000 заявки за замяна на старите печки с твърдо гориво. Нови отоплителни уреди, които не замърсяват околната среда , ще бъдат сложени в към 300 семейства .

Предимство при класирането ще имат претендентите от жилищни квартали, в които е регистрирано нараснало замърсяване . Повече са планувани и за лица с увреждания, такива на възраст над 65 години, фамилии с деца под 2-годишна възраст и семейства, получили целева помощ за отопление според Закона за обществено подкрепяне. Класирането по точки ще бъде оповестено до четири месеца след привършване на периода по набиране на документи.

Община Видин припомня, че е една от дребното в България, получила спомагателни средства по плана . В момента се приготвят документи за кандидатстване в новия програмен интервал. Всички некласирани семейства по актуалната процедура ще имат опция да аплайват и да получат отоплителен апарат през идната година.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР