При голям интерес преминава екологичната инициатива Книги за смет във

...
При голям интерес преминава екологичната инициатива Книги за смет във
Коментари Харесай

Екологичната инициатива "Книги за смет" се радва на голям интерес във Видин

При огромен интерес минава екологичната самодейност " Книги за боклук " във Видин. Основната концепция е да се промотира разделното събиране и преработването на отпадъците. Всеки, който донесе кг годна за преработване пластмаса, получава в подмяна книга по желание.

В самото начало на акцията бяха минали над 100 индивида, сподели Мариана Добранова, един от уредниците на самодейността: " Минава доста добре,100-200 индивида са пристигнали до в този момент и споделиха, че другата година отново ще се върнат...Сега имаме към 30 заглавия и няма някой, който да си е тръгнал неудовлетворен. Регламентът е 2 книги максисмум на човек, с цел да може да стигнат за всички.

Има интерес, десета година сме най-голямата самодейност, обвързвана с екология и четене в Европа. " В самодейността се включват и доста деца, някои идват сами, други с родителите си: " Предадохме капачки и пластмасови бутилки от сокове и вода, общо 6 кг.

Събирахме всичко - бутилки от прахове, от сапунчета, от вода, от храна, от кисело мляко, тъкмо 2 кг за двете дечица по една брошура, поздравявам такива начинания, тъй като има потребност отпадъците да се събират разделно. " Екологичната самодейност " Книги за боклук " ще продължи във Велико Търново, Плевен, Варна, Силистра, Русе.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР