При днешните атаки с бойни дронове срещу руските военни летища

...
При днешните атаки с бойни дронове срещу руските военни летища
Коментари Харесай

Руското военно министерство смята Украйна за отговорна за атаките срещу 2 военни летища в Русия

При днешните офанзиви с бойни дронове против съветските военни летища в Рязанска и Саратовска област са починали трима военнослужещи, а други четирима са били ранени. Това оповестиха от съветското министерство на защитата, като упрекнаха за офанзивите Украйна. 

На ексклузивен брифинг довечера представителят на министерството ген. Игор Конашенков съобщи, че са били направени опити за удари с реактивни безпилотни летателни апарати руско произвеждане по военните летища   " Дягилево " в Рязанска и " Енгелс " в Саратовска област.

Летящите на дребна височина дронове са били прихванати от съветските въздушно-космически сили, сподели Конашенков и посочи: " В резултат на рухването и гърмежа на реактивните безпилотници на територията на съветските летища нищожно е била развалена обшивката на корпусите на два самолета ". 

Конашенков квалифицира нападенията като несполучлив опит за саботиране работата на далечната авиация: " Нанесен е масиран удар с високоточно оръжие с въздушно и морски базиране. Целта е реализирана. Всички набелязани 17 обекта са изумени ". 

Разстоянието от фронтовата линия в Украйна до военното летище " Енгелс " е към 700 км , а до " Дягилево " - 500 км.
БНР подкасти: Следващият ден Тя на трета степен Черната кутия
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР