При акция на "Икономическа полиция" - ГДНП, НАП и БАБХ

...
При акция на "Икономическа полиция" - ГДНП, НАП и БАБХ
Коментари Харесай

Откриха 60 тона хранителни стоки с неясен произход или изтекъл срок на годност

При акция на "Икономическа полиция " - ГДНП, Национална агенция за приходите и БАБХ са открити близо 60 тона хранителни артикули с неразбираем генезис или изминал период на валидност, открити са и други нарушавания в активността на комерсиална компания със хранилища на разнообразни места в страната, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Операцията е извършена на 3 април в областите София, Видин, Русе, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Пловдив и Благоевград.

При инспекциите е инспектирана активността на сдружение за произвеждане на млечни артикули, което стопанисва хранилища на разнообразни места в страната и прави комерсиална активност с месо, месни артикули, мляко, млечни и имитиращи артикули.

Служителите на Национална агенция за приходите са осъществили цялостен обзор на компанията и инвентаризация на стоковата наличност.

В складовете на сдружението в три града са открити към 12 000 кг месо и салами с изминал период на валидност, както и артикули без нужните документи за генезис и предпазване - общо 47 375 кг изсъхнало мляко, открити в проверяваните хранилища. В различен склад са открити разлики в касовата наличност, а също и два нерегламентирани склада.

Предстои да бъдат издадени съответните актове и наказателни постановления, както и протоколи за заличаване на храни, негодни за приложимост.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР