При 60% ваксинирани сертификатът у нас пада. Върху тази идея

...
При 60% ваксинирани сертификатът у нас пада. Върху тази идея
Коментари Харесай

Премиерът: Ако се ваксинираме на 60%, пада сертификата

При 60% имунизирани документът у нас пада. Върху тази концепция ще мисбли държавното управление идната седмица, заяви министър председателят Кирил Петков

„ Имаме предложение да се отстрани зеленият документ, когато единият от двата критерии е реализиран. Единият е имунизация от 60% с две дози, другият аршин е, в случай че всичките интензивни кревати в страната паднат на 5% претовареност от заболели от ковид “, изясни той.

Ограничителните ограничения, които влизат в действие след пет дни, Петков дефинира като меки, съобщи през днешния ден.бг.

„ В момента всеки българин ще може да вижда какво се случва в уеб страницата coronavirus.bg. На карта там е посочено какво ще случи след пет дни и там ще са разказани ограничаващите ограничения “, обясни министър председателят.

Според министъра на опазването на здравето Асена Сербезова има директна връзка сред имунизациите и заетостта на интензивните кревати.

Тя добави, че ограниченията се взимат на регионално равнище според от броя на болните.  

Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев призна, че в случай че коронавирусът върви какво в този момент, той ще се трансформира в един вирус, каквито са останалите.

Той предвижда, че през идващите 2-3 седмици броят на новозаразените ще пораства, само че по-късно ще стартира да спада.
 
„ На база на опита ни от предходните три талази, тази е още по-динамична и ще обхване повече хора, само че по-бързо се случват нещата. На места пикът към този момент е доближат. До края на евруари към този момент ще навлезем във етапа на нормализиране “, уточни доцент Кунчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР