При 6 държави, участвали в конкурса Евровизия, са установени нередности ...

При 6 държави, участвали в конкурса Евровизия, са установени нередности

Установиха нередности при гласуването за Евровизия

При 6 страни, взели участие в състезанието " Евровизия ", са открити нередности при гласуването, оповестиха от Европейския съвет за радио и телевизия.

Става дума за гласовете, които се дават от националното жури, а не за гласа на публиката.

Оттам не показват кои са тези страни, само че съгласно " Евронюз " са анулирани резултатите от гласуването на журито от Азербайджан, Грузия, Черна гора, Полша, Румъния и Сан Марино.

След втората генерална подготовка и втория полуфинал на състезанието са видяни избрани " неправилни модели на гласоподаване " при националните журита, оповестяват от съвета за радио и телевизия.

" Приемаме извънредно съществено всевъзможни хипотетични опити за манипулиране на гласуването на " Евровизия " и си резервираме правото да отстраняваме съмнителни гласове, без значение дали тези гласове биха повлияли на крайния резултат от гласуването ", допълват оттова.

От Румъния към този момент оповестиха, че точки, които журито на страната е дало за песента от Молдова, са се оказали при Украйна.

" Организаторите присъдиха друг брой точки на финалистите от името на журито на нашата страна ", се споделя в известието на публичната телевизия TVR. " Държим да отбележим, че румънското жури реши да даде оптимален брой точки на представителите на Молдова. Нито журито ни, нито представителите на TVR1 бяха осведомени след втория полуфинал за съществуването на съмнения по отношение на румънски избор ", допълват оттова.

Румънската телевизия изиска от уредниците на " Евровизия " публично да дават съответните аргументи, заради които са трансформирали оценката на румънското жури.

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg