Президиумът на германския Християндемократически съюз подкрепи днес кандидатурата на своя

...
Президиумът на германския Християндемократически съюз подкрепи днес кандидатурата на своя
Коментари Харесай

ХДС подкрепи своя лидер за кандидат канцлер на Германия

Президиумът на немския Християндемократически съюз поддържа през днешния ден кандидатурата на своя ръководител Армин Лашет за канцлер. Изборите в Германия ще се проведат през септември и тази седмица би трябвало да стане ясно кой е претендентът на консерваторите.

Двама са противниците за претендент да канцлер на консервативната коалиция сред Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС).

Това са ръководителят на християндемократите Армин Лашет и министър председателят на Бавария и водач на ХСС Маркус Зьодер .

Президиумът на Християндемократическия съюз застава зад Армин Лашет без изключения, всички са дали своят вот на днешното съвещание на ХСС за него, съобщи министър председателят на Хесен Фолкер Буфие.

Засега обаче няма дефинитивно решение кой ще е формалният претендент.

Зьодер има по-голяма поддръжка измежду електората - близо 37% от германците считат, че той е по-подходящият канцлер, до момента в който за Армин Лашет биха дали своят вот под 14%.

Освен гласоподавателите, зад Зьодер биха застанали даже и елементи от християндемократите- берлинската секта на партията през днешния ден разгласи, че избира него за претендент.

Очаква се тази седмица да има изясненост кой ще е претендентът на консерваторите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР