Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е

...
Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е
Коментари Харесай

Ром и пури имало в плика за Пламен Узунов, помогнал за трансплантация

Президентският секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов е оказал помощ на някогашния митнически началник Петко Петков да си трансплантира черен дроб и по тази причина получил от него плик, в който имало ром и пури. Това описа самият Петков пред Нова телевизия.

Запис от охранителните камери в столичното заведение, в което се срещат двамата, беше оповестен от уеб страницата " ". На фрагментите Пламен Узунов е сниман по какъв начин прибира плик с незнайно наличие, донесен от някогашния митничарски началник.

Петко Петков изясни, че с президентския секретар са персонални другари.

" Това е персонална среща, другарска. Той ми оказа помощ с контакт за интервенция, вършиха ми трансплантацията на черен дроб ", съобщи Петков. Разговорът бил персонален.

" За митници няма какво да приказваме. Аз съм напуснал преди 10 години и нямам никакво отношение, също така, че се познавам с хората там ", сподели Петков.

" В плика имаше една бутилка ром и една кутия пури. И това е персонално от мен за мое здраве. Вътре нито е имало кюлчета със злато, нито пачки евро ", сподели още Петков. На видеото се вижда още, че Пламен Узунов взема двата телефона на Петков и дружно със своя ги оставя далеко.

Според някогашния митнически началник това се случило " с цел да си заредим телефоните, там има зарядни устройства, може да минете през заведението, да видите. Ние, в случай че имаме нещо да си приказваме с Пламен Узунов, съгласно конспирацията, която се развива сега, дали бихме си разрешили да си приказваме в заведението. Това е смешно ", сподели той.

Петко Петков счита, че изкараните записи са офанзива против Пламен Узунов.

" Според мен задачата е да бъде уязвен Узунов по жесток метод ", съобщи той. И се закани, че ще съди всички, които пишат компромати по негов адрес.

Официален отговор имаше и от президентството. В него декларират, че " не разясняват операции ".

Веднага последва и реакция от ГЕРБ.

" Коментарът от президентството не е годен, тъй като те не дължат отговор на нас, а на цялото общество. Той е някогашен шеф на столичната Митница в най-мътните години - в края на 90-те, когато Самоковеца правеше най-голямата контрабанда в историята на България ", съобщи Тома Биков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР