Президентският секретар Атанас Кръстин вече официално е посланик на България

...
Президентският секретар Атанас Кръстин вече официално е посланик на България
Коментари Харесай

Кръстин официално стана посланик в Русия

Президентският секретар Атанас Кръстин към този момент публично е дипломат на България в Русия. Днес в Държавен вестник бе оповестен декрет на президента за формалното му назначение.

Кръстин смени дългогодишния дипломат на страната ни в Москва Бойко Коцев. За промяната се разбра от изявление на премиера Бойко Борисов през февруари по Би Ти Ви, в което той разгласи, че изборът на новия посланик е по предложение на Румен Радев. Официалното решение на Министерския съвет бе взето при започване на април. През май Кръстин придружаваше Радев на визитата му в Москва и Сочи.

Атанас Кръстин е роден през 1958 година в град Гоце Делчев. Завършил е интернационалните връзки в УНСС в София и МГИМО в Москва, курсове на федералното министерство на външните работи на Германия в Бон и Берлин, както и в Центъра по въпросите на сигурността " Джордж Маршал " в Гармиш-Партенкирхен, Германия. От 1987 година работи непрестанно в Министерството на външните работи, като е минал всички дипломатически рангове от аташе до дипломат. Ръководил е политическата работа в посолството ни в Берлин, общоприет консул на Република България в Бавария и Баден-Вюртемберг (2006-2010 г.) общоприет консул на Република България в Ниш, Република Сърбия (2012-2016 г.). Владее немски, британски, съветски и виетнамски език. Назначен е за секретар по външната политика с декрет на президента от 23 януари 2017 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР