Президентският лекар Рони Джексън оттегли днес номинацията си за министър

...
Президентският лекар Рони Джексън оттегли днес номинацията си за министър
Коментари Харесай

Лекар се отказа да е министър на Тръмп

Президентският доктор Рони Джексън отдръпна през днешния ден номинацията си за министър по въпросите на военните ветерани след изказвания за непозволено боравене с медикаменти и че ходел на работа в нетрезво положение, заяви БНР, базирайки се на Агенция Франс Прес.
Това е следващият срам в администрацията на президента Доналд Тръмп след серия от уволнения и оставки за малко повече от година на поста. Джексън разгласи в изказване, че „ със страдание отдръпва “ кандидатурата си, като уточни, че изказванията против него са погрешни.
„ За злощастие обаче, поради методът, по който работи Вашингтон, тези погрешни изказвания отвличат вниманието на този президент и значимите въпроси, които би трябвало да решим – по какъв начин да се погрижим най-добре за нашите национални герои “, показва Джексън.
Той разгласи отдръпването си, ден откакто загатна, че е подготвен за борба, като сподели пред кореспонденти, че изненадващата му номинация „ се придвижва, както е планувано “.
Тръмп отбрани Джексън, като сподели, че с погрешните обвинявания се пробват да унищожат индивида. Президентът уволни предходния министър по въпросите на военните ветерани Дейвид Шулкин в края на март, откакто той бе упрекнат, че похарчил $122 000 за 9-дневно пътешестване с жена си до Европа, където разглеждал крепости и ходил на професионални тенис мачове.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР