Президентската библиотека Франклин Делано Рузвелт публикува редки кадри с един

...
Президентската библиотека Франклин Делано Рузвелт публикува редки кадри с един
Коментари Харесай

Пуснаха редки кадри с президента на САЩ Франклин Делано Рузвелт

Президентската библиотека " Франклин Делано Рузвелт " разгласява редки фрагменти с един от най-обичаните държавни глави в историята на Съединени американски щати.

На фрагментите Франклин Делано Рузвелт се вижда да върви благодарение на бастун и асистент . На 39 година Рузвелт е повален от полиомиелит. Той е изцяло неподвижен от кръста надолу. Той е бил на инвалидна количка, не е можел да върви .

Кадрите са от 1935 година - близо 15 година откакто заболява.



По това време Белият дом постанова прецизни правила по какъв начин президентът да бъде сниман. Не са позволявани фотоси и видеоматерали на инвалидна количка или когато някой му е помагал да се качи или да слезе от автомобил.

Много от американците, които са дали своят вот или не са дали своят вот за Рузвелт, не са знаели, че президентът е бил неподвижен и че не е можел да направи една крачка без непозната помощ.

 Снимка 365321
Източник:

Само няколко частни видеозаписа демонстрират американския водач на крайници.

Разпространените от библиотеката фрагменти са на фермера от Невада Фредерик Хил . Те са снимани по време на Великден в Белия дом на 22 април 1935 година Тогава 51 391 души посещават Белия дом - рекорден брой за времето си.

Франклин Делано Рузвелт е 32-ят президент на Съединени американски щати (1933-1945). Има най-дългия мандат и е единственият президент, избиран повече от два пъти на тази служба - четири пъти. Той е една от главните политически фигури в историята на XX век.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР