Президентите на УЕФА и Асоциацията на професионалните футболни клубове в

...
Президентите на УЕФА и Асоциацията на професионалните футболни клубове в
Коментари Харесай

Александър Чеферин разкри има ли план за създаване на Суперлига

Президентите на УЕФА и Асоциацията на професионалните футболни клубове в Европа Александър Чеферин и Андреа Аниели отхвърлиха изрично да е имало диалози за основаването на така наречен " Суперлига ".
Двамата ръководители са уверени, че сходна концепция в никакъв случай няма да се реализира и я дефинираха като " небивалица ".
Изказванията им идват във връзка серията документи, които излязоха нескрито от немския " Der Spiegel " след следствие на платформата Football Leaks.
Според тях топ клубовете в Европа са в напреднали договаряния за основаване на суперпървенство, което да не е под юрисдикцията на УЕФА. Начело на тази концепция е президентът на Байерн Мюнехен Карл-Хайнц Румениге.
Немският гранд отпред с Румениге отхвърли обвиняванията, а германецът даже се закани да предприеме правосъдни ограничения против изданието.
" Имаме някои хрумвания. Създаване на Суперлига е въпрос, който въобще не е обсъждан. Няма да се случи. Това е небивалица или нещо като фантазия ", акцентира Чеферин.
" Мога да потвърдя, че в никакъв случай не сме виждали тези документи. Не е разговаряно по такава тематика и никой от наша страна не е обвързван с тяхното основаване.
От Асоциацията на професионалните клубове в Еверопа сме свързани с УЕФА и ще работим и отсега нататък дружно за по-добро бъдеще на играта ", разясни Аниели, който е и притежател на Ювентус.
На идната среща на УЕФА при започване на декември в Дъблин (Ирландия) се чака да бъде оповестено учредяването на трети европейски клубен шампионат, който ще включва групова фаза от 32 тима. Той се възнамерява да стартира от сезон 2021/22.
" Наш дълг е да опазим богатото завещание на европейския футбол, само че в днешния световен свят би трябвало да се погрижим и за опазването на пазарите и тяхното разширение. Трябва да помислим за Полша, Турция, Русия.
Феновете могат да са сигурни, че в случай че се опитваме да създадем нов артикул, то е тъй като желаеме да сме сигурни, че визира всички почитатели на футбола в Европа ", добави Андреа Аниели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР