Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир

...
Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир
Коментари Харесай

Путин и Ердоган се срещат в Йоханесбург в края на юли

Президентите на Турция и Русия Реджеп Тайип Ердоган и Владимир Путин организираха първия си телефонен диалог след успеха на турския водач на предварителните парламентарни и президент избори, които се състояха на 24 юни. Това оповестиха от пресслужбата на Кремъл, представени от Българска телеграфна агенция.

„ Лидерите се договориха за среща в края на месеца в Йоханесбург в границите на срещата на върха на страните от БРИКС “, сподели източникът.

Ердоган и Путин са „ изразили задоволство от реализацията на другите двустранни планове, в това число „ Турски поток “ и АЕЦ „ Аккую “.

По време на диалога страните са разискали и последните събития в Сирия. Според източника от канцеларията „ президентът Ердоган е подчертал, че гибелта на гражданското население в провинция Дераа е обезпокоително събитие “. Турският водач също по този начин декларирал, че „ в случай че режимът в Дамаск извърши нещо сходно в Идлиб, то постигнатото в Астана съглашение може изцяло да изчезне “.

Ердоган постави клетва в понеделник и разгласи състава на новото турско държавно управление, което към този момент ще му бъде подчинено директно, откакто страната мина към президентска форма на ръководство.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР