Президентите на Русия и Франция, Владимир Путин Владимир Путин -

...
Президентите на Русия и Франция, Владимир Путин Владимир Путин -
Коментари Харесай

Владимир Путин и Еманюел Макрон обсъдиха по телефона иранската ядрена сделка и мисията на ОЗХО в Сирия

Президентите на Русия и Франция, Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила и Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила, показаха в телефонен диалог през днешния ден единогласие, че нуклеарното съглашение с Иран би трябвало да се резервира, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на Кремъл.

Двамата президенти обявиха, че осъществяването на Съвместния изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия би трябвало да продължи, защото е значим фактор за гарантиране на интернационалната сигурност, уточни пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.

Путин и Макрон са разискали обстановката в Сирия след ракетните удари на Съединени американски щати и съдружниците им. Руската страна е подчертала, че акцията е усложнила в допълнение процеса на спокойно споразумяване на рецесията. Двамата водачи са изтъкнали, че е доста значимо специалистите на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО), които се намират в Сирия, да осъществят задачата си.

Президентът Макрон съобщи пред съветския държавен глава, че въздушните удари, нанесени от Съединени американски щати, Англия и Франция по цели на територията на Сирия на 14 април, са осъществени в границите на интернационалното право, уточни френското президентство.

Според Елисейския замък Макрон споделил също, че страната му е решена да работи за изчерпателен разговор сред враждуващите страни в Сирия, показва Асошиейтед прес.

Френският водач е отбелязал, че желае да работи с Русия за начало на благонадежден политически развой и по-активно оказване на филантропична помощ на сирийското население.

Двамата президенти са разговаряли също за подготовката на визитата на Макрон в Русия през май.

Телефонният диалог сред водачите се състоя единствено часове преди държавното посещаване на Еманюел Макрон в Съединени американски щати. Путин и Макрон разговаряха по телефона за първи път след въздушните удари на Съединени американски щати, Франция и Англия в Сирия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР