Президентите на Полша и Израел призоваха за по-големи усилия в

...
Президентите на Полша и Израел призоваха за по-големи усилия в
Коментари Харесай

Светът отбелязва 75 години от освобождението на концлагера Аушвиц

Президентите на Полша и Израел приканиха за по-големи старания в световен проект за битка с антисемитизма. Днес светът отбелязва 75 години от освобождението на концлагера Аушвиц на фона на опасения, че антиеврейските предубеждения се възраждат, заяви Ройтерс.

" Днес чуваме гласове, които насаждат ненавист - в интернет, на улицата и в центровете на политическата власт. Наш дълг е да се борим с антисемитизма, расизма и носталгията по фашизма, тези отвратителни несгоди, които заплашват да подронят устоите на нашите демокрации ", сподели израелският президент Реувен Ривлин на конференция покрай някогашния лагер, който в този момент е музей.

Полският президент Анджей Дуда, който не отиде в израелския народен Мемориал на Холокоста в петък, тъй като не му беше разрешено да произнесе тирада, благодари на Ривлин за наличието му през днешния ден в Аушвиц.

" Това наличие е знак за възпоменание, това е забележим знак за опълчване против нечовешкото отношение, омразата, против всички проявления на ненавист, изключително тази на расистка основа ", съобщи Дуда на същата конференция.

На срещата Ривлин предложения полския си сътрудник да посети Израел, съобщи ДПА и отбелязва, че това е опит да бъдат изгладени проблемите в двустранните връзки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР