*** Президентите на Франция за българите: Шарл де Гол: БЪЛГАРСКАТА

...
*** Президентите на Франция за българите: Шарл де Гол: БЪЛГАРСКАТА
Коментари Харесай

12 Скрити Истини За Българския Народ, Който Имаше Всичко, Което Е Пожелавал! Дори И Не Подозираме, Но Всеки Трябва Да Знае!

***

Президентите на Франция за българите:
Шарл де Гол: „ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е ЛЮЛКАТА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КУЛТУРА И ЦИВИЛИЗАЦИЯ ” 1962 година
Франсоа Митеран: “БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ЕДИН ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА НАШАТА ПЛАНЕТА. ”

***

Италианският президент Карло Чампи в словото си при откриването на зимната олимпиада в Торино през 2006 г сподели: " БЪЛГАРИТЕ СА ЕДНИ ОТ ПЪРВИТЕ ТВОРЦИ НА НАШАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ".

***

Руския учен Дмитрий Лихачов: "...И непознатите завоеватели не можаха да победят тази ДЪРЖАВА НА ДУХА, тъй като в отбрана на българския народ в компактен строй стояха българският език, книжовност икултура!... Българската страна на Духа се простира от Балтийско море до Тихия океан и от Северния ледовит океан до Индийския ".
"...вие сте най-древната от съществуващите през днешния ден културни народи и то освен в Европа, само че и в света. Миналото погълна античността, античния Рим, Гърция и така нататък, само че България остана като жива отломка от античната европейска просвета, най-древната...отломка. И по тази причина би трябвало да я съхраним, та днешнаБългария да не бъде единствено последна отломка от предишното, само че и първата от бъдещето – първата просвета, която ще прекрачи в третото хилядолетие и ще понесе културата към бъдещето... "

***

" Една от историческите заслуги на българите е тази, че задържаха сполучливо няколко века турците надалеч от сърцето на Европа. Те заплатиха прескъпо с кръвта си, с вярата си, свободата си и упадъка на брилянтната имкултура по това време " - Проф. Санте Грачоти, Италия

***

„ Цар Симеон бе Карл Велики за България, само че по-образован от нашия Карл Велики и доста по-щастлив от него, тъй като постави основите на една национална литература. " - Френският историк Алфред Рамбо

***

“Българите бяха оня народ,който способства най-вече за образуване и оформяне на цивилизацията на цяла Източна Европа. Прабългарите са организирали българо-славянските племена в една нация, в която българският дух и просвета са останали подкваса за безконечни времена ”.
Проф. Геза Фехер - византолог, изследвал също историята на античните българи и маджари, както и историческите връзки сред тях. Негово дело са трудовете - „ Военното дело на прабългарите ” и „ Облеклото и оръжието на остарялата българска армия ”

***

" Украинците, а също по този начин и белорусите, и руснаците, всички си спомняме, че писмеността, културата ни и православната християнска религия произлизат от България. Искам да напомня и обстоятелството, че двамата първи украински патриарси са етнически българи – Григорий Цамблак и Киприан ".
Вячеслав Похвалски – дипломат на Украйна в България.

***

Византийски Тропарх от 999 година: " Те, българите, в миналото бяха най-справедливия от всички нации и от всичко на света почитаха най-вече тези добродетели и сами доближиха огромна популярност, а градовете и народите се присъединяваха към тях непринудено ".

***

Академик Омелян Прицак (специалист по средновековна история) от Университета " Харвард ", пред една международна публика е декларирал следното, което ни кара да се усещаме горди, че сме българи: " В СРАВНЕНИЕ С ПОТОМЪКА НА АТИЛА - ЦАР СИМЕОН I, ВИЗАНТИЙСКИЯТ ИМПЕРАТОР Е ИЗГЛЕЖДАЛ КАТО ПАРВЕНЮ "!

***

„ Това е народът (българите), който преди тебе имаше всичко, което е пожелавал; народ в който този е придобивал трофеи, който е купувал благородството си с кръвта на неприятеля, в който бойното поле популяризира рода, тъй като у тях се счита без съмнение за по-благороден оня, чието оръжие е било повече окървавено в сражение; те са народ, комуто преди борбата с тебе не се е случвало да срещне съперник, който да му устои, и народ, който дълго време е правил войните си единствено с нападения ”.
Магнус Феликс Енодий – „ Похвално слово за крал Теодорих ” (6 в.).

***

„ Земята Ще се отвори (ще излезе тракийското злато) и ще се открие кои са в същина българите. Българите не са чергари, а откъдето са минали са оставили страна и бел град (белокаменни градове). Българското писмо е едно от най-старите на планетата ”.

Източник: dunavmost
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР