Президенти и треньори са категорични: Организираме протест и подписка срещу

...
Президенти и треньори са категорични: Организираме протест и подписка срещу
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов покани на среща спортни клубове, за да ги запознае с писмото на ДНСК за затваряне на залите в парк „Македония“ в Благоевград

Президенти и треньори са безапелационни: Организираме митинг и подписка против дейностите на страната

Кметът на Благоевград Илко Стоянов се срещна с представители на спортни клубове, упражняващи своята подготвителна активност в залите на територията на парк „ Македония “, които следва да бъдат затворени, според писмо на ДНСК.

„ Не зная каква е задачата на ДНСК и нямам разумно пояснение за какво се случва тази офанзива против децата на Благоевград. Единственото, което знам е, че в случай че не се употребяват постройките, към 500 деца ще останат без база, в която да упражняват. Това обаче няма да засегне единствено тях, а и останалите спортни клубове, тъй като ще се наложи нов график за всички спортни пространства и уреди. В документа, изпратен до Община Благоевград се твърди, че е нужно въвеждане в употреба на здания, които са въведени още през предишния век. По същата логичност, в случай че ревизират настоящото отделение, ще забранят и на военните да си употребяват постройките. Предстои да входираме тъжба, с цел да може да бъде спряно действието на това писмо ”, разяснява кметът Стоянов.

Президенти на спортни клубове и треньори, които взеха присъединяване в срещата бяха безапелационни, че ще подхващат протестни дейности, с цел да защитят правата на децата.

По тяхна самодейност този четвъртък, 2 февруари, от 18.30 часа, в залите в парк „ Македония “ ще се съберат спортисти, които ще изкажат гласно несъгласието си по отношение на дейностите на страната.

Очаква се клубовете, упражняващи подготвителна активност на територията на парк „ Македония “ да получат цялостна поддръжка и от останалите отбори в Благоевград. Тя бе засвидетелствана и по време на днешната среща посредством наличието на необятен кръг спортни деятели.

Междувременно в спортните среди се провежда и протестна подписка против запечатването на постройките.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР