Президентът Володимир Зеленски каза, че контранастъплението на Украйна срещу Русия

...
Президентът Володимир Зеленски каза, че контранастъплението на Украйна срещу Русия
Коментари Харесай

Зеленски: Контраофанзивата не може да започне без още западни оръжия

Президентът Володимир Зеленски сподели, че контранастъплението на Украйна против Русия не може да стартира, до момента в който западните съдружници не изпратят повече военна поддръжка, съобщи Би Би Си.

Той съобщи пред японски вестник, че няма да изпрати войските си на фронтовата линия без повече танкове, артилерия и ракетни установки " Химарс ".

В изявление за Yomiuri Shimbun той сподели, че обстановката в Източна Украйна " не е добра ". " Чакаме да дойдат муниции от нашите сътрудници ", добави Зеленски.

На въпрос за предстоящата контраатака той означи: " Все още не можем да стартираме, не можем да изпратим нашите смели бойци на фронтовата линия без танкове, артилерия и ракети с огромен обхват ".

Зеленски добави: " Ако имате политическа воля, можете да намерите метод да ни помогнете. Ние сме във война и не можем да чакаме. "

 " Путин избира скромни цели ": Съединени американски щати не чакат съветски пробив в Украйна тази година

От няколко седмици се приказва, че Украйна ще стартира пролетна атака против съветските сили. Украински командири намекнаха, че това може би следва. Олександр Сирский, пълководец на сухопътните сили на Украйна, сподели тази седмица, че може да се случи " доста скоро ".

Някои анализатори показват, че украинската войска разисква концепцията за контранастъпление, с цел да обърка руснаците.

Други считат, че контраатака е допустима скоро. Американският Институт за проучване на войната предходната седмица допусна, че съветската атака губи инерция и заключи: " Следователно Украйна е в добра позиция да си върне самодейността и да стартира контраофанзиви в сериозни браншове на настоящия фронтова линия. "
Президентът Зеленски обаче е по-песимистично надъхан. Той постоянно е предупреждавал, че войната може да се проточи с години, в случай че западните съдружници не ускорят доставката на оръжия. Но това е първият път, когато той фактически споделя, че самата контраатака може да се забави заради неналичието на западно съоръжение. Съюзниците на Украйна дадоха обещание повече танкове, артилерия и ракетни системи с по-голям обхват. Но някои страни срещат компликации да изпълнят това, което са дали обещание, до момента в който на други им лишава повече време от предстоящото, с цел да доставят оборудването в Украйна.

Западни представители споделят, че военната поддръжка идва, само че признават, че образованието и планирането лишават време. Те също по този начин показват други фактори, като да вземем за пример калния терен, който затруднява маневрите на всяка войска.

 Украйна съобщи, че съветската офанзива при Бахмут губи мощ, скоро следва контраудар Украйна съобщи, че съветската офанзива при Бахмут губи мощ, скоро следва контраудар

Междувременно министерството на защитата прикани хората да спрат да разискват евентуални проекти за контраатака.

Заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Маляр съобщи в обществените мрежи, че единствено трима души имат право да разкриват обществено военни проекти - президентът, министърът на защитата и главнокомандващият.

" Всички останали могат единствено да ги цитират ", написа тя. " Моля, спрете да задавате въпроси на специалисти за контранастъпление в ефир, апелирам, спрете да пишете блогове и изявления по тази тематика, апелирам, спрете обществено да обсъждате военните проекти на нашата войска.

Обучение на танкове " Чалънджър 2 "

Междувременно украински екипажи приключиха образованието си на танкове " Чалънджър 2 " (Challenger 2) във Англия и се завърнаха вкъщи, с цел да продължат битката против съветската инвазия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Британският министър на защитата Бен Уолъс съобщи, че украинските бойци " се завръщат в родината си по-добре екипирани, само че с не по-малка заплаха ".
Членове на въоръжените сили на Киев отпътуваха за Англия, откакто през януари английският министър председател Риши Сунак разгласи, че Обединеното кралство ще изпрати 14 танка " Чалънджър 2 ", с цел да помогне за изтласкването на нашествениците на Кремъл от Украйна.
Министерството на защитата на Англия заяви, че образованието е завършило, откакто английски военни чиновници прекараха няколко седмици в инструктиране на украинския личен състав по какъв начин да работи с танковете. Инструкциите включваха по какъв начин да командват, ръководят и работят дружно като екипаж на танк " Чалънджър 2 " и по какъв начин дейно да разпознават и поразяват цели, съобщи министерството.

Украинските военни ще се завърнат със западните танкове в точния момент за пролетната контраатака на Киев, за която се твърди, че се приготвя.

При състояние че Съединени американски щати дават танкове " Ейбрамс ", а Германия и други европейски съдружници - танкове " 2 ", се чака във всеки удар по съветските линии да вземат участие западните танкове, обслужвани от киевските сили, отбелязва ДПА.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР