Президентът Румен Радев започна консултациите с представители на парламентарните групи

...
Президентът Румен Радев започна консултациите с представители на парламентарните групи
Коментари Харесай

ДПС на консултации при президента НА ЖИВО

Президентът Румен Радев стартира консултациите с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно заседание за връчване на мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на сегашния парламент. Те се организират на " Дондуков " 2.

След представителите на Политическа партия и ГЕРБ, в президентството в 15 часа влязоха от Движение за права и свободи. Парламентарната група на Движение за права и свободи е водена от ръководителя на партията Мустафа Карадайъ.

" Неуважение към Конституцията. Благодаря ви, цветущ празник ", по този начин Мустафа Карадайъ разяснява пред публицисти преди срещата с президента отхвърли на Политическа партия да се яви на съвещания при президента.

" Знаете, че започваме съвещания в провокационен за нашата страна миг. Няма да изреждам всичките рецесии. Знаете паниките от растящите цени, от войната. Знаете какъв брой значима е отговорността за решенията които се вземат, с цел да се работи в интереса на всички на всички български жители. България е член на огромни и значими съюзи. Да не до пускаменашата страна да не остава в периферията на Европа. А това значи да имаме по-амбицията и единна външна политика ", сподели при започване на срещата президентът Румен Радев. Той посочи, че Движение за права и свободи постоянно е имала доста добра политика в положение на рецесии.

" Важното е дали виждате потециал в това национално заседание за болшинство и по какъв начин виждате вие излизането от политическата рецесия ", сподели президентът.

Срещите трябваше да започват с представители на „ Продължаваме промяната “, само че те не пристигнаха на „ Дондуков “ 2. Отсъствието си Политическа партия оправдаха с това, че по същото време има съвещание на бюджетната комисия в Народното събрание. Със същата причина от „ Българска социалистическа партия за България “ оповестиха, че няма да отидат в авансово избрания час за консултация. От ГЕРБ-СДС при президента отидоха Десислава Атанасова и Томислав Дончев. Утре диалозите не престават с „ ИТН “, „ Демократична България “ и „ Възраждане “.

Очаквайте подробности
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР