Президентът Румен Радев заминава утре на двудневно официално посещение в

...
Президентът Румен Радев заминава утре на двудневно официално посещение в
Коментари Харесай

Румен Радев ще посети Румъния на 28 и 29 юни

Президентът Румен Радев отпътува на следващия ден на двудневно публично посещаване в Румъния. Това е втората страна от района, която Радев посещава от встъпването си в служба, откакто предходната седмица бе в Гърция.

На 28 юни той ще има среща на четири очи с румънския държавен глава Клаус Йоханис, след което ще се състоят пленарните диалози сред формалните делегации на двете страни. Очаква се да бъдат разисквани вероятностите пред двустранните връзки, опциите за задълбочаване на икономическия и културен продан, връзките в региона на защитата, сигурността и енергетиката, както и въпроси от дневния ред на Европейски Съюз, районното съдействие на Балканите.

В рамките на визитата си българският президент се срещне и с ръководителя на Сената Калин Попеску-Таричану и с ръководителя на Камарата на депутатите Ливиу Драгня. В посолството в Букурещ той ще беседва с българи, живеещи в Румъния.

На 29 юни в румънската търговско-промишлена палата ще се организира българо–румънски бизнес конгрес. Той ще бъде открит от двамата държавни глави.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР