Президентът Румен Радев заминава на официално посещение в Йордания по

...
Президентът Румен Радев заминава на официално посещение в Йордания по
Коментари Харесай

Крал Абдула ІІ и кралица Рания посрещат президента Радев и съпругата му в двореца в Аман

Президентът Румен Радев отпътува на публично посещаване в Йордания по покана на краля Абдула II отпред на българска делегация с представители на държавното управление и бизнеса.

В делегацията са вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, представители на 30 български компании, както и ръководителят на българския екип от учени в ЦЕРН проф. Леандър Литов.

Задълбочаването на двустранните връзки, стимулиране на икономическото съдействие и партньорството сред България и Йордания в областта на защитата и сигурността ще бъдат във фокуса на 3-дневната аудиенция. Ще бъде разисквана и обстановката в Близкия изток и миграционната рецесия.

Утре в кралския замък в столицата Аман президентът Румен Радев и брачната половинка му ще бъдат посрещнати с публична гала от крал Абдула II и кралица Рания. В Аманската комерсиална камара Румен Радев ще открие българо-йордански бизнес конгрес, в който ще вземат участие компании от региона на осведомителните технологии и хранително-вкусовата индустрия.

Представители на български компании от отбранителната промишленост ще обсъдят общи планове със свои сътрудници от Йордания.

По време на визитата си президентът ще посети Центъра за подготовка на специфичните сили „ Крал Абдулах втори “, както и интернационалният център за научни опити „ Сезам “, уникален в Близкия изток.

В Аман президентът ще се срещне с представители на общността ни и с йордански жители, приключили образованието си в България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР