Президентът Румен Радев за пореден път прояви своята некомпетентност относно

...
Президентът Румен Радев за пореден път прояви своята некомпетентност относно
Коментари Харесай

Министър Кралев обвини президента Радев в некомпетентност

Президентът Румен Радев за следващ път прояви своята непросветеност по отношение на витално значими тематики от публичния живот в страната ни. Трябва ли да разбираме от изявлението му през днешния ден, че президентът поддържа расистките прояви по трибуните, които влязоха в заглавията на международната преса и посрамиха България?
Това написа на персоналната си страница във Facebook спортният министър Красен Кралев в отговор на думите на президента Румен Радев, че българският футбол е огледало на положението на страната. Ето какво още показа министърът:

" Означават ли думите му, че Румен Радев пази причинителите на закононарушения в спорта и по-конкретно корупционните практики при съдиите, каквито се проверяват сега? Казва ли българският президент, че страната в лицето на държавното управление и министър-председателя би трябвало да стои безучастно при приемането на данни за осъществяване на закононарушения в дадена спортна организация? Ще употребявам опцията да срещна президента Радев с съответни разпореждания от Устава на УЕФА и от българското законодателство, с цел да не се изрича неопитен.

БФС е федерация като всяка друга лицензирана спортна федерация в България и се подчинява на законите и наредбите на българското законодателство. Обърнете внимание на член 19 от Устава на УЕФА, господин президент, който дефинира кое е вмешателство. Вмешателство може да бъде единствено директното назначение на президент на Българския футболен съюз или Изпълнителен комитет, даже и за избран къс интервал, каквото сега няма. Категорично-искането на оставка от страна на премиера и от министъра на спорта, представляващ органа, който лицензира всяка спортна федерация, не може да бъде считано за интервенция в работата на Българския футболен съюз и не чакам последствия за страната ни по този въпрос.

Премиерът Борисов прикани президентът на БФС да извърши честен акт предвид на публичното неодобрение поради незадоволителните резултати във футбола ни, поради расистките прояви по време на провелата се футболната среща с Англия и заради необратимите последствия, довели до нарушаването на имиджа на страната ни като една от най- толерантните страни в света. Господин Михайлов има правото да се съобрази с този апел, или не.

След оставката на Борислав Михайлов БФС по либерален метод ще избере президент и управителни органи без вмешателството на страната. Подчертавам, че не би трябвало да оневиняваме дисциплинарната комисия на БФС, която носи голяма виновност за случилото се на дуела с Англия. Тъй като досега няма нито едно наказване за расизъм в цялостния му размер макар глобите, които понасяме в Европа.

Аз ще се въздържа от по-нататъшни мнения и изводи по тематиката по няколко аргументи:

1. В петък следва съвещание на Изпълнителния комитет на БФС, на което би трябвало да бъдат взети извънредно значими решения, свързани с бъдещето на федерацията.

2. В момента тече следствие на БФС по член 321, алинея 6 от Наказателния кодекс, която се отнася за " Престъпления срещу спорта ", по-конкретно " корупционни закононарушения ", което касае активността на съдийската комисия към БФС и нейния ръководител Йордан Сталев.
3. Столична дирекция на вътрешните работи организира профилирана интервенция по търсене на почитателите, посочили расистки жестове по време на мача България - Англия. До момента петима от тях към този момент са открити и арестувани.

Призовавам Румен Радев да не употребява българския спорт за политически офанзиви, изключително когато не познава проблемите и спецификите в българското и интернационалното законодателство в областта на спорта. Нека да оставим профилираните органи да си свършат работата, да бъдат оповестени пред обществото съответни данни и обстоятелства. Сигурен съм, че в случай че използваме неприятния случай от последните дни и успеем да изрежем тумора в точния момент ще реализираме оздравяването на българския футбол ".

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР