Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчи третия мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

БСП върна мандата, следващата седмица ще имаме служебно правителство, а избори - на 11 юли


Президентът Румен Радев връчи третия мандат за сформиране на държавно управление на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ". Както оповестиха по-рано, Българска социалистическа партия върна незабавно мандата, с което бе изчерпана конституционната процедура за държавно управление в границите на 45-ото Народно заседание.

Следващите стъпки са президентът да назначи служебно държавно управление, да разпусне Народното събрание и да насрочи нови избори. Той разгласи, че ще разпусне Народното събрание на 11 май, което значи, че изборите ще бъдат на 11 юли

Очаква се в 14.00 ч. президентът Радев да стартира съвещания с парламентарните сили по отношение на признатите от 45-ото Народно заседание промени в Изборния кодекс, с цел да се запознае с препоръчаните от тях номинации за състава на ЦИК. С декрет президентът утвърди правила за осъществяване на обществени съвещания и процедура за назначение на състава на ЦИК.

Първите два мандата бяха върнати от " ГЕРБ Съюз на демократичните сили " и " ИТН ", без техните кабинети да бъдат гласувани в Народното събрание. На 1 май Националният съвет на Българска социалистическа партия взе решение да върне мандата още при връчването му.

Очаквайте детайлности

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР