Президентът Румен Радев унижи президентската институция с това поведение, с

...
Президентът Румен Радев унижи президентската институция с това поведение, с
Коментари Харесай

Нинова за Радев: Лакомия за власт, премина всякакви граници!

Президентът Румен Радев унижи президентската институция с това държание, с това изпускане на нерви още при връчването на мандата - това съобщи пред бТВ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Днес аз не можех да допускам на очите си, че напуща залата по време на българския химн. Президентът на републиката! Това едно.
Второ, виждате какви искри прехвърчат още от първия ден. И заложени клопки.
Президентът не желае държавно управление, той желае да продължи да ръководи със служебни кабинети. Лакомия за власт. “ – разяснява Нинова.

Напомняме, Радев напусна залата на Народното събрание преди новото държавно управление да постави клетва – когато звучеше химнът на България. Демонстрацията на пренебрежение към националния ни химн стана пред очите на непознатите посланици.

„ Той е бащата на този безпорядък в страната. Създаде Политическа партия, пусна ги против ГЕРБ с митингите, смъкнаха Борисов. Направихме общо държавно управление, той се съюзи с Борисов, с цел да смъкна нашето правителство… Сега се приказва, че си прави кметска партия, намира се кметове… “ – продължи Корнелия Нинова.

Тя счита, че Радев е заложил клопки на новото държавно управление. Според нея първият пестник е отстраняването на служебните заместник-министри – това ще затрудни навлизането в работата на новите министри.

По думите й, той се нарежда се като съпротива, само че не може да бъде опция.

„ Той към този момент не може да бъде опция, той е част от казуса, а не решение на казуса “, акцентира Нинова.

Тя сподели още, че социалистите не са договаряли с ГЕРБ кандидатурата на Гроздан Караджов за министър на превоза, нито каквито и да било министри - коментарът беше изработен по отношение на изявление на Борисов от през днешния ден.

Нинова подсети, че Караджов е представител на Има Такъв Народ.

„ Ако са се договорили с Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия няма нищо общо с това “, разяснява Нинова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР