Президентът Румен Радев участва в официалната церемония по издигане на

...
Президентът Румен Радев участва в официалната церемония по издигане на
Коментари Харесай

Националният флаг беше издигнат пред президентството по повод Деня на народните будители

Президентът Румен Радев взе участие в формалната гала по издигане на националния байрак за Деня на будителите.

Държавният глава и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев одобри почетния строй на Националната гвардейска част, след което Гвардейският внушителен духов оркестър извърши националния химн и беше издигнато знамето на Република България.

Президентът поздрави гвардейците по случай 1 ноември.



След церемонията президентът ще организира среща от 9.45 часа на „ Дондуков “ 2 с ръководители на културни институции, общественици и дейци в региона на науката, образованието, културата и изкуството.

От 10.30 до 16.30 часа президентската институция отваря порти за жители.

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще одобряват персонално първите посетители на „ Дондуков “ 2.

Посетителите на президентската институция ще имат опция да прегледат Гербовата зала на „ Дондуков “ 2, кабинетите на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова, Огледалната зала и президентската библиотека.

Специален акцент в празничния ден ще бъде експонираният в Гербовата зала първи дубликат на „ История славянобългарска “, изработен от Софроний Врачански единствено три години след завършването на оригинала от Паисий Хилендарски през 1762 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР