Президентът Румен Радев свали доверието си от правителството, тъй като

...
Президентът Румен Радев свали доверието си от правителството, тъй като
Коментари Харесай

Държавният глава сне доверието си от правителството

Президентът Румен Радев смъкна доверието си от държавното управление, защото то не работи в полза на българските жители и носи отговорност за острата рецесия в ръководството на всички равнища. Липсата на воля за промени и за битка с корупцията и разхищенията, методичното тъпчене на закона и морала доведоха България до парализа на цели публични системи и институции без аналог в историята на българския преход, безапелационен бе Радев. Той уточни и проблемите с безводието, боклуците и свадите към промяната с валутния ръб.

" Законодателството се трансформира в пленник на лобистки ползи, а бедността и неравенството се задълбочават ", съобщи той, с което вбеси Бойко Борисов. Премиерът се оплака, че Радев се опитвал да отклони вниманието от себе си и си търсел зложелател.

В изключително послание към народа президентът напомни, че към този момент 3 години приканва кабинета да работи отговорно и дейно в полза на българските жители. " Не го върша като политически конкурент, а като държавен глава, с мисъл и грижа за бъдещето на България. За страдание това не се сбъдва. Това държавно управление и ръководство води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това би трябвало да се постави край ", разгласи Радев. Според него държавното управление не работи в полза на българските жители и носи отговорност за острата рецесия в ръководството на всички равнища.

Липсата на воля за промени и за битка с корупцията и разхищенията, методичното тъпчене на закона и морала доведоха България до парализа на цели публични системи и институции без аналог в историята на българския преход, безапелационен бе Радев. Той напомни, че обитаеми места са оставени без вода, а кабинетът отхвърля да поеме политическа отговорност. Възмущение у него провокира и фактът, че непознати медии и институции са осветлили разхвърлянето и горенето на непознати отпадъци в наши централи, което трови въздуха и природата ни. България не е сметище и никой няма право да залага здравето на българите, с цел да извличат облага шепа предприемачи с държавни подкрепи, безапелационен бе президентът. Той уточни, че държавното управление тихомълком прокарва промяна на валутния ръб, без да даде нужните пояснения на народа.

" Законодателството се трансформира в пленник на лобистки ползи, а бедността и неравенството се задълбочават. Търгува се даже с народен суверенитет в името на персоналното политическо оцеляване. Институции, призвани да бъдат самостоятелни и да отстояват закона, го погазват показно, трансформирайки се в инструмент на властта. Държавни органи си разрешават да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е проведено нахлуване против гражданските свободи ", изброи президентът.

Радев посочи, че делението не е сред леви и десни, столица и провинция, а сред порочната власт и милионите честни българи. " В битката за отстояването на нашите права аз съм паралелно с вас. Бъдещето на България е на свободна, европейска страна, в която жителите не се опасяват от репресиите, а се уповават на закона и морала. Това е бъдещето на смелите и достойните българи! На младите и просветените, на възрастните, честните и отрудените, на всички, които ще възродим отечеството. Да се обединим за справедливостта и държавността. За положителното на България ", приключи речта си президентът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР