Президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по отбелязване

...
Президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по отбелязване
Коментари Харесай

Президентът Радев ще участва в тържествата за 3 март на Шипка

Президентът Румен Радев ще взе участие в тържествената гала по отбелязване на Националния празник на България 3 март на Шипка.

В 11.30 часа президентът ще одобри почетния строй, след което ще се организира ритуалът по поднасяне на венци и цветя на площада с барелефите под връх Шипка.

Държавният глава ще произнесе слово по случай националния празник.

„ Уважението към паметта на починалите за България е наш честен дълг като народ. Отговорността ни пред съхраняването на историческата памет е не по-малка от превъзмогването на тестванията, пред които сме изправени през днешния ден “, написа през днешния ден във Facebook Радев.

„ На Трети март на Шипка дружно ще отдадем респект пред подвига на българските опълченци и съветските воини, които с кръвта си отстояха свободата на България. Превъзмогването на духовната рецесия изисква моралният образец на хората, чиято всеотдайност е вложена в темела на българска страна, да бъде освен спомен, а да въодушевява и управлява делата ни в всекидневието. Достойно бъдеще за страната си можем да градим, единствено когато сме единни като нация “, добавя президентът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР