Президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Република

...
Президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Република
Коментари Харесай

Радев ще гостува на Китарович в Хърватия

Президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещаване в Република Хърватия на 23 и 24 юли по покана на своя сътрудник президента Колинда Грабар-Китарович. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Задълбочаване на двустранното партньорство в стопанската система, енергетиката, туризма, науката, образованието и културата, съдействието на двете страни в Европейския съюз и по тематики от дневния ред на района, както и следването на общ метод за поощряване на вложенията и туризма в Югоизточна Европа, се чака да бъдат измежду акцентите на срещата на президентите на България и Хърватия.

Румен Радев ще бъде посрещнат с публична гала от Колинда Грабар-Китарович, след което двамата президенти ще проведат среща „ на четири очи “ и ще управляват пленарните диалози на делегациите на двете страни.

В рамките на визитата си в Хърватия президентът ще организира среща на „ четири очи “ и с министър-председателя Андрей Пленкович.

По-късно президент Радев ще беседва в Загреб с представители на българската общественост в страната.

През втория ден от държавното си посещаване президентът Румен Радев ще посети военно-въздушната база „ Земуник “ в град Задар.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР