Президентът Румен Радев създава партия, с която задкулисно да участва

...
Президентът Румен Радев създава партия, с която задкулисно да участва
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Радев създава партия, с която задкулисно да участва на местните избори

Президентът Румен Радев основава партия, с която подмолно да взе участие на идните локални избори. Това описа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по NOVA NEWS. " Президентът желае власт. Той няма право, само че и да прави Политическа партия нямаше право. Кметове ни споделят, че ги викат на срещи ", сподели тя, само че отхвърли да уточни имена.
 
" В лакомията за още власт и служебните кабинети непрекъснато да ръководят, разруши системата и я координира като че да е център на властта ", изясни тя. Тя отхвърли да разяснява плановете за конституционни промени. Според нея е необходим нов публичен контракт. " Виждате в какво положение е страната. Имаме потребност от нов публичен диалог и национална цел. Не съм сигурна, че смяната в Конституцията цели това ", изясни водачът на Българска социалистическа партия.
 
Според нея, да бъде отхвърлен основен прокурор за думите " политически отпадък " е пресилено. Ако е по този начин, половината парламент би трябвало да е отхвърлен от работа. Тя сподели, че е допустимо и законно президентът да върне вероятно решение за оставката на основния прокурор Иван Гешев. Президентът може да реши да изчака решението на Конституционния съд, добави тя.
 
" Започнаха да се взимат решения с плаващи болшинства, което е рисково ", добави Корнелия Нинова във връзка активността в Народното събрание. Запитана за какво е нарекла президента Румен Радев " татко на хаоса ", тя заключи, че президентът е основал политическия план " Продължаваме промяната ".
 
Корнелия Нинова не е съумяла да прочете документите по проблема " Барселонагейт " в деловодството на Народното събрание. Причината тя и Георги Свиленски да не се доберат до документите, е че преди тях поръчка да ги видят имало от Гроздан Караджов, Владислав Панев, Тошко Йорданов.
 
" Ние с Георги (Свиленски, бел. ред.) не сме видели нищо, с изключение на постановлението, което аз видях. Не успяхме да четем, тъй като сътрудниците ни бяха изпреварили. Не считам, че той би трябвало да даде имунитета си, имам план за решение. Хубаво е Борисов да си даде самичък имунитета. Твърди, че е почтен, в случай че е по този начин – да го потвърди в обективен развой. Той твърди, че това (обвинение, бел. ред.) е бухалка на основния прокурор. Присъди прокурорът не издава, в случай че Борисов е спокоен за това, че е почтен, прокурорът внася доказателствата, той си афишира отбраната, съдът преценя дали е да или не ", сподели Нинова.
 
" Има текст в закона, съгласно който при пожелан имунитет индивидът би трябвало да си даде имунитета до 5 дни или Народното събрание да задвижи процедурата. Не можем да мълчим и да ставаме участници в тази коалиция на омертата ", сподели Нинова.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР