Президентът Румен Радев разпуска парламента и назначава служебно правителство, което

...
Президентът Румен Радев разпуска парламента и назначава служебно правителство, което
Коментари Харесай

Президентът разпуска парламента и назначава служебно правителство |

Президентът Румен Радев разпуска Народното събрание и назначава служебно държавно управление, което стъпва в служба през днешния ден, 16 септември.

Указите той подписа през вчерашния ден.

Премиерът Стефан Янев остава отпред на Министерски съвет. Очаква се съставът на кабинета му да включва множеството настоящи служебни министри без икономическия Кирил Петков, финансовия Асен Василев - които основават нов партиен план. Вероятно в листата с министрите няма да е и транспортният Георги Тодоров. Възможно е в него да не попадат имената и на сегашните министри на защитата Георги Панайотов и на туризма Стела Балтова.

По информация на OFFNews финансов министър става Валери Белчев, също ученик на Харвардския университет като Асен Василев. В креслото на икономическия Петков се чака да седне Даниела Везиева - зам.-министър на стопанската система и във второто държавно управление на Бойко Борисов като представител на Реформаторския блок. Твърди се, че на мястото на Георги Тодоров ще се върне Христо Алексиев, министър в първото служебно държавно управление на президента Радев през 2017 година

Служебният кабинет ще ръководи до излъчването на постоянно държавно управление.

Изборите са на 14 ноември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР