Президентът Румен Радев публикува снимки от посещението си във Враца.

...
Президентът Румен Радев публикува снимки от посещението си във Враца.
Коментари Харесай

Първата дама приковава погледите върху себе си и във Враца

Президентът Румен Радев разгласява фотоси от визитата си във Враца. Той е в старопланинския град по случай Деня на Ботев. Държавният глава взе участие и в тържествената заря. От фотосите се вижда, че компактно до него е и първата дама, която още веднъж е подбрала елегантна визия.

Президентът разгласява и мощно слово, отдадено на българския воин.

" Нека в Деня на Ботев отдадем респект пред паметта на починалите за свободата и независимостта на България.

Саможертвата на героите от 1876г. ще се окаже първата решителна стъпка към независимостта. Храбростта на малко на брой ще изкупи слабостта на всички останали. Те няма да доживеят свободата, само че ще я дарят на другите.

Само шепа хора ще последват четата след Дунава.
„ Свестните у нас смятат за луди “, написа по-рано Ботев. Това е най-горчивото му просветление. Творчеството на огромния стихотворец има извънреден принос към благосъстоянието на българското завещание и построяването на националното съзнание на народа ни. За 28 години той написва двадесет стихотворения, в които е заключена цялата българска орис - участта на тога, буйството на хъша, протеста и жаждата за независимост и правдивост.

Нека не забравяме тези, които в миналото посрещнахме като „ луди “, и на които през днешния ден изискуем свободата си! ", написа президентът.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР