Президентът Румен Радев покани представители на съсловните организации на магистър-фармацевтите ...

Президентът Румен Радев покани представители на съсловните организации на магистър-фармацевтите

Президентът се намесва в скандала с фармацевтите |

Президентът Румен Радев предложения пълномощници на съсловните организации на магистър-фармацевтите в България на среща на следващия ден от 15:30 часа на „ Дондуков “ 2 , оповестиха от пресцентъра на президента.

В рамките на диалога ще бъдат обсъдени изискванията на работа на експертите, работещи в аптечната мрежа у нас, както и настоящи казуси, с които те се сблъскват. За присъединяване в срещата са поканени пълномощници на способените институции.

По-рано през днешния ден поради отношението към тях и отводът да се беседва по въпроса за рецептите против Коронавирус-19.

А Българският фармацевтичен съюз заведе групов иск против Народното заседание и Министерския съвет за дискриминационно отношение към магистър-фармацевтите в пандемията.

Според организацията обстановката е толкоз изострена, че в случай че страна и фармацевти не стартират да си приказват и няма схващане, пациентите може да останат без медикаменти по здравната каса. Причината е, че договорът с НЗОК на аптеките изтича в края на месеца. Ако не бъде подписан нов, няма да има съображение, на което от аптеките да дават медикаментите по предписания.

Източник: offnews.bg