Президентът Румен Радев подписа указ, с който свиква първото заседание

...
Президентът Румен Радев подписа указ, с който свиква първото заседание
Коментари Харесай

Новият парламент се събира на 15 април в старата сграда

Президентът Румен Радев подписа декрет, с който привиква първото съвещание на 45-ото Народно заседание на 15 април. Депутатите ще се съберат в 09:00 часа.

По-късно се разбра, че съвещанието ще се организира остарялата постройка на площад " Народно заседание ", а не в някогашния Партиен дом, където депутатите от 44-ото Народно заседание се реалокираха през септември предходната година. С напускането на историческата постройка на Народното събрание бе публицисти, депутати и гости на Народното събрание да имат еднакъв достъп до общите помещение в постройката и да могат да приказват свободно.

Сега на първата среща на представители на шестте групи в новото Народно заседание са се договорили най-малко откриването да е в остарялата постройка. Против са били единствено от ГЕРБ. По време на срещата е имало и предложение депутатите да се върнат за непрекъснато на площад " Народно заседание ", само че не се е стигнало до дефинитивно решение. Предстои въпросът да бъде разискван още веднъж от шестте партии.

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват на първото съвещание. Президентът ще направи и послание към народа и Народното събрание от парламентарната естрада.

Резултатите от провелите се парламентарни избори и имената на определените за депутати бяха обнародвани с брой 30 на Държавен вестник във вторник.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР