Президентът Румен Радев отново отправи критика към премиера Бойко Борисов

...
Президентът Румен Радев отново отправи критика към премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Президентът Радев: Оказа се, че позициите за Унгария са две – едната за пред страната, а другата за пред Съвета на ЕС


Президентът Румен Радев още веднъж насочи рецензия към премиера Бойко Борисов и държавната коалиция този път във връзка с позицията за Унгария.

" Оказа се, че позициите за Унгария са две – едната за пред страната, а другата за пред Съвета на Европейски Съюз ". Така президентът разяснява пред публицисти идказаното през вчерашния ден от вицепремиерите Каракачанов, Симеонов и министъра на околната среда мнение, съгласно което страната ни ще приготви обща позиция във връзка с Унгария за Съвета на Европейски Съюз. Премиерът от своя страна съобщи, че тази тематика не е в дневния ред на държавните глави на съвещанието в Залцбург и уточни, че мнение по тази тематика, в случай че има нужда ще бъде належащо след две години.

Министър-председателят е оторизиран да изрази позиция, той съставлява България пред Съвета на Европейски Съюз. Но и аз, както и вие сме затруднени да проследим тази позиция, тъй като се оказва, че има две позиции - едната е за пред българската аудитория, а другата е за пред Съвета на Европейски Съюз. Така президентът Румен Радев отговори пред медиите на въпрос каква е неговата позиция във връзка с глобите, които Екологичен потенциал предлага на Съвета на Европейски Съюз да наложи на Унгария. Той съобщи, че не може да пояснява такова амбивалентно държание.

В същото време обаче по тематиката за Унгария президентът Радев сподели, че " изключването и запушването на устата не са европейски правила, те работят срещу самия Европейски Съюз ".

За кандидатурата на Младен Маринов за вътрешен министър, която сега се гласоподава от Народното събрание, президентът сподели, че не схваща решението за това предложение.

" Парадоксално е, министър председателят маха министъра на вътрешните работи поради " мърлявата ", както той се изрази работа на полицията, а по закон тази работа се възнамерява, провежда, управлява и управлява от основния секретар на Министерство на вътрешните работи, който пък надлежно поради тази мърлява работа се предлага за министър ", съобщи президентът Румен Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

И означи, че склоняването на държавното управление да извърши съгласувателната процедура по предлагането на Маринов е " дребна, само че значима крачка напред, в пътя към и борбата за правда ".

Президентът отхвърли правосъдният министър Цецка Цачева да е била предлагана за дипломат. Той обаче означи, че са постъпвали при него други имена, които е отхвърлил. Държавният глава сподели още, че към този момент изследва разнообразни разновидности за собствен претендент за Конституционния съд. Като добави, че този човек би трябвало да има освен високи професионални, само че и високи морални качества, и опциите и умеенето да отстоява своята позиция.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР