Президентът Румен Радев отказва да назначи бившия външен министър Даниел

...
Президентът Румен Радев отказва да назначи бившия външен министър Даниел
Коментари Харесай

Президентът отказа да назначи Даниел Митов за посланик в Румъния

Президентът Румен Радев отхвърля да назначи някогашния външен министър Даниел Митов за дипломат в Румъния. Това разкри в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на външните работи Екатерина Захариева.

Захариева към този момент е удължила командировката на настоящия дипломат на България в Букурещ. Смята, че Радев няма да промени позицията си за Митов.

" Груба неточност от негова страна. Няма страна във света, в която да бъде препоръчан някогашен външен министър да не смята това за чест. Т.е. аз смятам, че няма по какъв начин да направя по-добро предложение за Румъния от министър Митов ", сподели Захариева. Външният ни министър се възмути, че е станало естествено да не се случват ротациите на дипломати – от юли до момента Радев посочил, че не желае да утвърди Митов.

Даниел Митов е някогашен министър на външните работи от втория кабинет на Бойко Борисов. Той получи обвиняване от прокуратурата за корист с доверие за това, че преди 4 години Министерството на външните работи (МВнР) не оповестило социална поръчка, а сключило съглашение с Министерството на земеделието и храните (МЗХ), с цел да употребява услугите на туроператорската компания. Впоследствие Митов беше оневинен от съда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР