Президентът Румен Радев отказва да назначи бившия външен министър Даниел

...
Президентът Румен Радев отказва да назначи бившия външен министър Даниел
Коментари Харесай

Президентът отказва да назначи Даниел Митов за посланик в Румъния

" Президентът Румен Радев отхвърля да назначи някогашния външен министър Даниел Митов за дипломат в Румъния ", сподели министърът на външните работи Екатерина Захариева по Българска национална телевизия. Според нея повода за това е политическа и тя към този момент търси различно предложение, защото счита, че Радев няма да промени позицията си.

" Груба неточност от негова страна. Няма страна във света, в която да бъде препоръчан някогашен външен министър и да не смята това за чест. Т.е. аз смятам, че няма по какъв начин да направя по-добро предложение за Румъния от министър Митов ", сподели Захариева. Тя към този момент е удължила командировката на настоящия дипломат на България в Букурещ.

Външният ни министър се възмути, че е станало естествено да не се случват ротациите на дипломати - от юли до момента Радев посочил, че не желае да утвърди Митов. Захариева призна, че ще направи друго предложение, тъй като такава е процедурата. Външният министър не пожела да разяснява за какво президентът Радев не желае министър Митов да бъде дипломат в Румъния.

Тя разкри още, че посланичеството на Ангел Чолаков в Париж е в съгласие без проблем с президента Радев. " Посланик Чолаков, който е в Париж, е доста сполучлив. Преди 8 години е бил консултант на премиера Борисов, това излезе на всички места в медиите, само че фактът, че следващ секретар на президента е препоръчан от мен за дипломат в Париж, някак се пропуща. Той до преди една или две седмици беше секретар на президента ", сподели Захариева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР