Президентът Румен Радев определи убийството на българския граничен полицай като

...
Президентът Румен Радев определи убийството на българския граничен полицай като
Коментари Харесай

Радев иска обяснение от Турция за убития полицай

Президентът Румен Радев дефинира убийството на българския граничен служител на реда като невиждан случай, при който от територията на прилежаща страна се стреля по български еднообразен.

Държавният глава чака Министерството на външните работи да извика за пояснение турския дипломат, а казусът да бъде обяснен посредством взаимно следствие на двете страни.

Да желаяме пояснение, да желаяме и цялостно следствие – даже взаимно такова, само че този случай изрично би трябвало да бъде открит. Да са ясни аргументите, да е явен виновника, да има отмъщение, да има и нужните подхванати ограничения, настоя президентът от Египет, който е на посещаване там за присъединяване в 27-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP27).

Малко след изказването турският дипломат Айлин Секиз Кьок е извикана на среща в Министерството на външните работи. Това заяви външният министър Николай Милков.

В момента се поставят старания за тъкмо изясняване на това какво се е случило. Междувременно обаче заместник-министър Константин Коджабашев, зам.-министър на външните работи, е поканил за среща посланика на Република Турция в София, по време на която ние ще потърсим съдействието на турската страна по случая, ще изразим безпокойствие от това, което се случва от двете страни на границата, и в случай че би трябвало ще предложим подпомагане за общи дейности по изясняване на случилото се, сподели министър Милков.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР