Президентът Румен Радев очаква интензивна работа на правителството с всички

...
Президентът Румен Радев очаква интензивна работа на правителството с всички
Коментари Харесай

Радев: Правителството трябва да намери бързи решения в кратки срокове

Президентът Румен Радев чака интензивна работа на държавното управление с всички сътрудници и регулатори за намиране на решение по отношение на високите цени на тока и природния газ в доста къси периоди.

" България пропиля години, в които не се откри храброст и не се взе нито едно значимо решение за енергетиката. Сега има една изострена световна рецесия. Има едно служебно държавно управление, което може да взима единствено краткосрочни решения. Но част от тези решения в този момент ще бъдат стратегически ", сподели Радев в края на полемиката по време на кръглата маса по отношение на ограниченията за високата цена на тока.

По отношение на предложенията на работодатели и синдикати, показани на полемиката, свързани с поддръжка от страната, Радев чака по допустимо най-бързия метод да се уточнят механизмите, по които това да стане в границите на закона.

България пропиля дълги години, в които не се откри храброст и предвидливост и не се взе нито едно значимо решение в енергетиката, уточни още президентът и добави, че по тази причина в този момент влизаме в тази обстановка - с изострена световна рецесия, служебно държавно управление без правомощие, без парламент, да взема решения, които са и краткосрочни.

Държавният глава изрази и вяра, че Европа ще си извади поука за скоростта на зеления преход, който по думите му изрично е нужен, само че не би трябвало да губим салдото във връзка с общественото състояние на европейските жители и опазване конкурентоспособността на Европейски Съюз.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР