Президентът Румен Радев очаква интензивна работа на правителството с всички ...

Президентът Румен Радев очаква интензивна работа на правителството с всички

Радев: Правителството трябва да намери бързи решения в кратки срокове

Президентът Румен Радев чака натоварена работа на държавното управление с всички сътрудници и регулатори за намиране на решаване по отношение на високите цени на катарама и естествения газ в доста къси периоди.

" България пропиля години, в които не се откри храброст и не се взе нито едно от значение решаване за енергетиката. Сега има една изострена световна рецесия. Има едно служебно държавно управление, което може да взима единствено краткосрочни решавания. Но част от тези решавания в този момент ще бъдат стратегически ", сподели Радев в края на полемиката по време на кръглата маса по отношение на ограниченията за високата стойност на катарама.

По отношение на предложенията на работодатели и синдикати, показани на полемиката, свързани с поддръжка от страната, Радев чака по допустимо най-бързия метод да се уточнят механизмите, по които това да стане в границите на закона.

България пропиля дълги години, в които не се откри храброст и предвидливост и не се взе нито едно от значение решаване в енергетиката, уточни още държавният глава и добави, че по тази причина в този момент влизаме в тази позиция-с изострена световна рецесия, служебно държавно управление без правомощие, без парламент, да взема решавания, които са и краткосрочни.

Държавният глава изрази и вяра, че Европа ще си извади поука за скоростта на зеления преход, който по думите му изрично е нужен, само че не би трябвало да губим салдото във връзка с общественото състояние на европейските жители и опазване конкурентоспособността на Европейски съюз.

Източник: dariknews.bg