Президентът Румен Радев направи обръщение в началото на първото заседание

...
Президентът Румен Радев направи обръщение в началото на първото заседание
Коментари Харесай

Президентът към новите депутати: Наследявате една институция в дълбока криза

Президентът Румен Радев направи послание при започване на първото съвещание на новото - 45-о Народно заседание.

" Първо желая да се обърна към вас, народните представители, и да ви поздравя с високоотговорната задача, която българските гласоподаватели ви разпоредиха - да представлявате народа, да отстоявате неговите права и ползи, да сбъднете неговите въжделения ", обърна се президентът към депутатите, които минути преди този момент се заклеха.

" За мнозина тук това е първа изборна служба. Винаги ще се откри някой, който да ви упрекне в неналичието на опит. Чувах същото и когато се пуснах в президентската конкуренция през 2016 година Чувам го и в този момент. Това не трябва да ви обезсърчава ", сподели още Радев.

По думите му в политиката някой виждат търгуване с националния интерес .

" С вота си гласоподавателите отхвърлиха това схващане за политиката. Те желаеха нови хора. Избраха вас. Никой не е непогрешим, само че тези, чието политическо съществуване стартира в този момент, имат шанса да запишат на публичното занятие една красива глава в своите биографии. За това приемете неналичието на опит като опция. В тази зала има почтени политици с парламентарно минало, които в предходните мандати отстояваха парламентаризма. Уважаеми, госпожи и господа, от вас зависи новото Народно заседание да проработи професионално и честно. Вие наследявате една институция в дълбока рецесия ", сподели още Радев.

И акцентира, че Народното събрание би трябвало да предприеме незабавни ограничения за промени на Изборния закон.



Очаквайте детайлности...
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР