Президентът Румен Радев изпрати открито писмо в отговор на отправен

...
Президентът Румен Радев изпрати открито писмо в отговор на отправен
Коментари Харесай

Румен Радев отговори на критиката на Сашо Диков относно Пламен Узунов

Президентът Румен Радев изпрати намерено писмо в отговор на насочен коментар на Сашо Диков, оповестиха от " Евроком ". В писмото си журналистът Сашо Диков прикани президента " да се отърве " от секретаря си Пламен Узунов. Това той направи откакто се появиха записи от камери, на които се твърди, че на среща в столично заведение Пламен Узунов получава плик от някогашния началник на митниците Петко Петков. Петков съобщи, че му е дал персонален подарък - ром и пури. Държавният глава разяснява преди ден: " Не се занимавам с кино продукции на ГЕРБ, изключително в ден като днешния. Чух всевъзможни причудливи тълкования на тази тематика, в това число и от предходния министър-председател. Явно неговите мечти извират от опита му за пълнене на шкафчета с евро и злато. Тук казусът явно въобще не е подобен ", съобщи президента ".

 Сашо Диков прикани с писмо Румен Радев Виж още

Ето и отговорът на президента до Диков:

" Позиция

Уважаеми господин Диков,

В отговор на въпросите във Вашето отворено писмо може да цитирате следната позиция на прессекретариата на президента:

1. Манипулативните внушения във връзка с секретаря по правни въпроси и антикорупция към този момент бяха обществено опровергани с оповестените видеозаписи, разкриващи персоналния темперамент на неговата среща в столичен ресторант. Наказването на почтен човек и отстраняването му от работа вследствие на клюка не е в интерес нито на президентската институция, нито на обществото. Изгода от легитимацията на този сюжет биха извлекли само неговите създатели.

Следва да имате поради, че президентът е поверил кадровата политика на изпълнителната власт на Министерския съвет и на министрите в техните отраслови области и високо цени напъните им за възобновяване на държавността в сложен за страната миг. Цялостна оценка за работата на служебните министри президентът ще даде след края на мандата на държавното управление.

Прозрачността в имущественото положение и приходите на висшите магистрати и заемащите висши държавни длъжности е безвъзвратен принцип на правовата страна и неговото нарушение следва да води до наказания. Затова, както Ви е известно, Администрацията на президента неколкократно е отправяла запитвания до виновните институции във връзка изнесената информация за недекларирани банкови сметки в чужбина от 27 магистрати и 11 души, заемащи висши държавни длъжности. Като взема мотив от писмото Ви, това е следващият случай, в който президентската институция изисква осветляване на случая, като е сезирала способените служби. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР