Президентът Румен Радев изказа своята благодарност за всеотдайните усилия на

Президентът Румен Радев изказа своята благодарност за всеотдайните усилия на ...

Радев благодари на пожарникарите, борещи се с огъня у нас


Президентът Румен Радев изказа своята благодарност за всеотдайните усилия на всички огнеборци за овладяването на пожарите на територията на страната.

В телефонни разговори, проведени днес, с главен комисар Николай Николов - директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", държавният глава се информира за усложнената оперативна обстановка, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

"Пожарникарите показаха екипност и професионализъм в този труден за много българи момент", заяви по време на разговора президентът Радев. Той изказа изключителна признателност и към работата на местните власти, военните формирования и доброволците, които се включват в потушаването на огнените стихии.

"Благодарности заслужават всички, които оказват своевременна помощ за справяне с извънредната ситуация", заяви Румен Радев.

Държавният глава изразява съпричастност към пострадалите семейства, чието имущество е увредено. Той обяви, че очаква правителството, в координация с местните власти, да набележат мерки за преодоляване на щетите и подпомагане на засегнатите.

По публикацията работи:

Източник: dnes.bg