Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще положат клетва

...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще положат клетва
Коментари Харесай

Радев полага клетва в сряда, при кого отива след това

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова ще положат клетва за втория си мандат пред Народното събрание на 19 януари, сряда.

На церемонията са поканени министър-председателят Кирил Петков, членовете на Министерския съвет, членовете на Конституционния съд, представители на дипломатическия корпус, на записаните в България вероизповедания, на държавни институции, предходни президенти на Република България и ръководители на Народното събрание.

Представителна гвардейска рота ще посрещне формалните лица пред централния вход на Народното събрание. Тържествената гала ще бъде от 10.00 часа и ще се предава директно по Българската национална телевизия и Българското национално радио.

Преди Румен Радев и Илияна Йотова да положат клетва пред Народното събрание, ще бъде прочетено решението, с което ЦИК ги афишира за определени за президент и вицепрезидент на България.

Президентът Радев ще направи послание към народа и Народното събрание.

След церемонията в Народното събрание, Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит ще посрещне в Патриаршеската катедрала " Свети Александър Невски " Радев и Йотова и ще отслужи церемониален молебен.

Негово Светейшество ще поздрави президента и с архипастирско слово с благопожелания за Божията плодородна поддръжка за спокойно и плодотворно служение на българския народ. За повторно българският патриарх Неофит персонално ще отслужи молебен и ще благослови президента Радев за сполучлив мандат като държавен глава.

Румен Радев и Илияна Йотова завоюваха балотажа на президентските избори, извършен на 21 ноември 2021 година.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР