Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова се заклеха за

...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова се заклеха за
Коментари Харесай

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва


Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова се заклеха за втория си мандат на „ Дондуков” 2. Те поставиха клетва в Народното събрание.

„ Скъпи сънародници, преди пет години вие ми подарихте и поверихте виновната задача като президент на България да работя за единението и добруването на нашия народ. За суверенитета и сигурността на многовековната ни страна. Пет години по-късно вие още веднъж поверихте на нас с госпожа Йотова сложната задача да продължим по пътя, по който поехме дружно и направихме първите решителни крачки. Вашето доверие е най-меродавната оценка за комплицираните решения, които вземахме по време на мандата, за това, което дружно постигнахме като общество. В деня, в който прекрачваме във втория мандат първите ми думи са за благодарност към вас, скъпи съотечественици. Първият президентски мандат се случи в трагично време, в което остарелият властнически модел на ръководство доближи своя разцвет. Докато в обществото нарастваше негодуванието от корупцията, беззаконието и пропагандата, на които се крепеше”, сподели Радев в речта си пред депутатите.

Според президента гражданският протест през 2020 година против „ мафиотизацията на властта” е извадил обстоятелства и процеси, които тя е премълчавала. Докато той изричаше тези думи от ГЕРБ напуснаха пленарната зала. „ И на мен не ми е прелестно, само че избирам истината”, отвърна президентът.

„ Българите въстанаха против едноличната власт, феодализацията по места, схемаджийството, прокурорския чадър на злоупотребите и кривото огледало на медиите. Срещу бедността, безпътицата и безправието, които прокудиха стотици хиляди наши сънародници зад граница”, регистрира Радев, представен от Нова тв.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР