Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва за

...
Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова положиха клетва за
Коментари Харесай

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва за втория си мандат

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поставиха клетва за втория си мандат на тържествена гала в Народното събрание.

Двамата, както и всички публични лица, които участват в пленарна зала, бяха посрещнати от представителна гвардейска рота на централния вход на Народното събрание.

Сред присъстващите в пленарна зала бе някогашният президент Петър Стоянов, а също и предходни ръководители на Народно събрание – Михаил Миков, Борислав Великов, Огнян Герджиков, а също и министър председателят Кирил Петков и министрите от кабинета.

Радев и Йотова бяха посрещнати на крайници от депутатите четирите партии от ръководещата коалиция и „ Възраждане “, седнали останаха законодателите от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

В обръщението си след полагането на клетвата Румен Радев напомни, че „ преди 5 години вие ми подарихте и поверихте виновната задача като президент на България да работя за единението и добруването на нашия народ, за суверенитета и сигурността на многовековната ни страна “.

„ 5 години по-късно вие още веднъж поверихте на нас с госпожа Йотова сложната задача да продължим по пътя, по който поехме дружно и направихме първите решителни крачки. Вашето доверие е най-меродавната оценка за комплицираните решения, които вземахме по време на мандата, за това, което дружно постигнахме като общество. В деня, в който прекрачваме във втория мандат, първите ми думи са тези на благодарност към вас, скъпи съотечественици “, акцентира Радев.

„ Първият президентски мандат се случи в трагично време, в което остарелият властнически модел на ръководство доближи своя разцвет. Докато в обществото нарастваше негодуванието от корупцията, беззаконието и пропагандата, на които той се крепеше. Гражданският протест през 2020 година против мафиотизацията на властта извади на повърхността обстоятелства и процеси, които тя премълчаваше. И на мен не ми е прелестно, само че избирам истината “, съобщи още президентът.

При тези думи на президента парламентарната група на ГЕРБ напусна пленарната зала.

На влизане в Народното събрание представители на опозицията и ръководещите дадоха разнородни оценки за досегашната активност на президента Румен Радев през първия му мандат.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР